tirsdag 25. desember 2012

Endelig må de reise!


Nå blir vi kvitt dem! De slynglene av noen barn, som har gjort noe så utilgivelig som å bli tatt med til Norge som bittesmå, eller blitt født her. De har til og med lært seg norsk, for noen er det faktisk det eneste språket de kan skikkelig. Opp til flere av dem har lurt seg inn i samfunnet, og fått venner og sånt.
 
De straffes nå for at:
a)      Norske myndigheter ikke har et godt nok system for å tilbakeføre flyktninger som har fått endelig avslag på sin søknad om opphold.
b)      Saken til foreldrene har vært så uklare, eller har av andre grunner drøyd ut i tid, slik at de har slått rot her.
Det kan sikkert være andre grunner også, men jeg er så enkel at jeg ikke kommer på noen. Begge grunnene jeg nevner, er grunner barna ikke har mulighet til å gjøre noe med.
 
Norge er landet som er best å bo i, har best økonomi og slår oss på brystet med vår nestekjærlighet og forståelse. Vi har ratifisert både barnekonvensjonen og menneskerettighetserklæring, så vidt jeg vet. Men velger allikevel elegant å se bort fra den svakeste part i saken, fordi foreldrene prøvde å få seg et bedre liv, et sted det var trygt for barna. Et sted der de kunne skape et bedre liv.
 
Min oppfatning er nemlig at de jeg har møtt, som har kommet hit, vil skape et bedre liv for seg og sine. Mange av dem har kommet innom meg og spurt etter jobb.
 
Så velger mange å raljere over at de er overrepresentert hos NAV og alt det der, men er det så rart? Jeg har selv vært vitne til ansettelsesprosesser der alle med rart navn automatisk gikk i søpla. Drit i kvalifikasjoner. Det er jo håpløst å si hva vedkommende heter!
Dette var forresten et bittelite, men relevant sidespor.
 
Om vi hopper noen tiår tilbake i tid, dro mange nordmenn til Sverige for å få seg jobb. Det var ikke nok her i Norge. Snurrer vi klokka enda lengre bak, reiste nordmenn i bøtter og spann til USA. I en periode på litt over førti år, rundt forrige århundreskift, dro nesten 550000 nordmenn til USA. I en tid, da den norske befolkningen var mellom 1,5 og 2,5 millioner mennesker. Flesteparten bosatte seg permanent. Og det er jo stas å snakke om slekta fra «junaiten», er det ikke?
Tygg litt på tallet 550000. Det er hele Oslos befolkning i dag! Skal vi overføre det til dagens tall, vil det si at alle bosatt i Oslo, Stavanger Bergen og Trondheim samt noen slenger fra rundt om kring dro samtidig!
 
Vi er meg noen deilige dobbeltmoralister!
 
Enten får vi ordnet systemene, slik at de som vil hit kan få et raskt svar. Så de enten kan begynne å bidra i samfunnet vårt. Eller må dra hjem der det er riktig.
 
Eller så får vi bare ta vare på menneskene som kommer hit, med de fordeler og ulemper det medfører!
 
God Jul!

1 kommentar: