fredag 31. januar 2014

De store hjertene!


Når jeg skriver dette, er det delvis med henblikk på de siste dagers hendelser her i Trøndelag, men handler om alle de store hjertene rundt oss.

 

Jeg starter med et lite hjertesukk. Et sukk over all elendigheten vi blir bombardert med hver dag. Over alt det skumle som omgir oss, som gjør at noen og en hver lurer på hva fremtiden vil bringe oss. Kriminalitet, vold, mulige miljøkatastrofer, press i økonomi og arbeidsliv. En del mennesker, spesielt eldre, liker å raljere over ungdommen. At de har det så enkelt, nei du skulle ha sett hvor vanskelig det var før! Mange ting var sikkert tyngre før, men de som kommer etter oss blir bombardert med krav, forventninger og krigstyper i media hele tiden!

 

Vi overveldes av fordervelse og elendighet, men så, så er de der. De store hjertene! Når det blir tøffe tak. De som sier at det er en selvfølge at de hjalp til, at de gjorde som de gjorde. At to tenåringsjenter løp fra hus til hus i Lærdal. At naboer og familier i Flatanger hjalp hverandre, og forsøkte å redde det som kunne reddes. At bønder brukte det de hadde av utstyr og vilje, for å hjelpe til med slukking. Eller de som synes det er en god ide å kjøre gravemaskinen sin rett ut i ei flomstor elv, for å redde verdier og samfunn. Alle disse uten snev av tanke for egen vinning. Mange av dem med det vi som sitter i sofaen lett kan kalle underutviklet evne til konsekvensanalyse!

 

Løft blikket og se deg rundt, og legg merke til alt det gode som blir gjort. Noen som hjelper en gammel dame som har falt. Eller som sier hei, og ser et menneske som trenger å bli sett. Eller som er frivillig i en eller annen organisasjon, og henter deg på fjellet om du brekker et ben. Eller leter etter noen du bryr deg om når de har blitt borte. Eller besøker noen som ikke har noen som kommer på besøk. Eller……….

 

Jeg kunne holde på, lenge! De er mange som bruker av sin fritid for at andre skal ha det litt bedre.

De er mine hverdagshelter, og jeg blir rett som det er rørt til både klump i halsen, og tårer av dem!

 

De er de store hjertene! Det bor et i deg og, ta det fram!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar