lørdag 13. oktober 2012

Pels er fint!

Pels er unaturlig og barabarisk? Skal tro hvem som kom på det? Gjetter at vedkommende hadde vokst opp med skabbete bakgårdskatter og hybelkaniner som eneste pelskledde referanser, også hadde en eller annen klart å ta et bilde der en revehvalp bare var "SÅ SØT DA". Gjetter  at DNAet til vedkommende er spredd blandt de som mener det er barabarisk å spise kjøtt også. Sist jeg sjekket var vi i stand til å spise og fordøye både kjøtt og fisk, grønsaker og frukt.

Poenget er: Det er fulkomment naturlig å høste av det naturen har å by på! Det er godt med en god stek eller en ørretfilet, som tilbehør er gode grønsaker å anbefale. Til dessert kan du jo prøve med frisk frukt tilberedt på de nydeligste vis. For å få tak i disse ingrediensene kan du jo ta på deg ullundertøy, før du kler på deg yttertøyet med stor andel bomull. Snør på deg skoene i skinn, så er det ut i skog og mark for å høste av naturen. Skyt en bukk, plukk sopp eller bær, eller gå ut i grønsakhagen. Vi har sanket fra naturen så lenge vi har gått på denne fruktbare planeten vår. Vi gjør det enda. Det meste av produksjonen i primærnæringene er riktignok blitt industrialisert, men resultatet er det samme. Vi får mat på bordet og klær på kroppen! Vi er også blitt såpass humane at vi regulerer dyreholdet. Landbruksnæringen har kontrollorgan som gjør at de må oppføre seg, dessuten vet de fleste at om du vil ha kvalitet på det du produserer må du gjøre det ordentlig. For pelsnæringen gjelder det at de må ta godt vare på dyra, for å få godt betalt. Dette er innlysende for meg i alle fall. Selvfølgelig finnes det råtne epler i denne bransjen også. Som det gjør blandt advokater, leger, gartnere, snekkere...............Jeg KAN holde på til samtlige yrker er nevnt.

Pelsdyrnæringen er like renhårig som en hvilken som helst annen bransje! (uten at jeg har forskningsresultater  å bassere påstanden på)

Jeg tror jeg skal kjøpe med en selskinnslue jeg :)

1 kommentar:

  1. Ja,visst er pels fint! Norsk husdyrhold reguleres av strenge regler, og sånn skal det være. Vi ønsker et godt dyrehold. I pelsdyrnæringa setter vi dyrevelferd høyt. Og det er jo som du sier at dyra må ha det bra skal det være lønnsomt for bonden. Det er tross alt en arbeidsplass, og skal jeg ha det trivelig på jobb må dyra mine ha det godt. Jeg stortrives og er stolt av verdens vakreste yrke!

    Takk for at du tar deg tid til å skrive positivt om næringa i bloggen din. Jeg tenker at det er mange som deler ditt syn, men ikke alle skriver om det. Våre motstandere derimot bruker nettet aktivt og publiserer om igjen og om igjen sine meninger. Jeg skriver også en blogg for å være en motvekt. Klikk på Palomino så finner du den.

    Det er mange besøksgårder i næringa, og vi vil gjerne ha besøk. Ta kontakt med Norges Pelsdyralslag www.norpels.no så kan de fortelle hvor nærmeste besøksgård er. Kanskje er det en i nærheten av deg?

    SvarSlett